۱۷ دی ۱۴۰۲، ۱۲:۵۹

مهر گزارش می دهد؛

تعرفه سنگین صادرات گوجه فرنگی و ماندن محصول بر روی دست کشاورزان

تعرفه سنگین صادرات گوجه فرنگی و ماندن محصول بر روی دست کشاورزان

میناب - اعمال تعرفه سنگین بر روی صادرات گوجه فرنگی باعث شده این محصول مزیت صادراتی خود را از دست داده و باعث افت شدید قیمت آن شده است.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: رضا زرگر؛ با اعلام خبر اعمال تعرفه سنگین برای صادرات محصول گوجه فرنگی از سوی وزارت جهاد کشاورزی موجی از نگرانی در بین کشاورزان توکهور هشتبندی به عنوان قطب کشاورزی استان هرمزگان ایجاد شد و این تعرفه سنگین کمتر از ۱۰ روز آثار زیان بار خود را نمایان کرد.

این روزها محصول نوبرانه گوجه فرنگی کشاورزان در هشتبندی که ۱۰ درصد محصول به ثمر نشسته است به دلیل اعمال تعرفه سنگین از سوی دولت با افت شدید قیمت مواجه شده است.

کشاورزان از بخشنامه‌های غیرکارشناسی متضرر می‌شوند

علی رئوفی از کشاورزان گوجه کار توکهور و هشتبندی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر بیان داشت: هزینه بالای تولید محصول گوجه فرنگی با قیمت فعلی آن هم خوانی ندارد و باعث ماندن محصول نوبرانه بر روی دست کشاورزان شده است.

وی گفت: دولت برای جلوگیری از ورشکستگی کشاورزان به عنوان یکی از ارکان مهم تولید خود در تصمیم غیر کارشناسی اعمال تعرفه سنگین صادرات گوجه فرنگی تجدید نظر کند.

رئوفی افزود: هزینه‌های تولید محصول گوجه فرنگی اعم از سم، کود، کارگر و غیره افزایش چشمگیری پیدا کرده است ولی در موعد به ثمر نشستن محصول دست رنج کشاورزان بر روی دست آنها مانده است.

تعرفه سنگین صادرات گوجه فرنگی و ماندن محصول بر روی دست کشاورزان

مشتریان گوجه هشتبندی از کشورهای همسایه هستند

حمید حیدری کشاورز گوجه کار اهل هشتبندی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: محصول نوبرانه گوجه فرنگی کشاورزان در هشتبندی به دلیل مرغوبیت دارای مزیت صادراتی است و تجار کشورهای همسایه مشتری این محصول هستند ولی اعمال تعرفه سنگین صادرات مانع جدی برای صادرات دست رنج کشاورزان است.

وی تصریح کرد: در شرایط کنونی بخش اندکی از محصول گوجه فرنگی به بازار فروش عرضه شده است که با افت شدید قیمت مواجه است و این قیمت کفاف هزینه‌های تولید کشاورزان را نمی‌دهد.

تجار افغانستان مشتریان گوجه فرنگی میناب

یکی از تجار افغانستانی حاضر در میدان تره بار هشت بندی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر در این رابطه خاطرنشان کرد: تجار کشور افغانستان علاقه مند به خرید محصول گوجه فرنگی کشاورزان در هشتبندی برای صادرات به کشور خود هستند ولی اعمال تعرفه بالای گمرکی باعث شده است این محصول صادراتی مزیت صادرات خود را از دست بدهد.

علی سهرابی کشاورز گوجه کار اهل هشتبندی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: قریب به ۱۰ هکتار از اراضی کشاورزی خود را به کشت محصول گوجه فرنگی اختصاص داده‌ام، تولید گوجه فرنگی به ازای هر کیلو بین ۸ تا ۱۰ هزار تومان برای کشاورزان هزینه در پی دارد.

تعرفه سنگین صادرات گوجه فرنگی و ماندن محصول بر روی دست کشاورزان

وی گفت: قیمت فعلی گوجه فرنگی کفاف هزینه‌های تولید کشاورزان را نمی‌دهد و به دلیل اعمال تعرفه بالای گمرکی تجار علاقه و رغبتی برای خرید و صادرات محصول گوجه فرنگی کشاورزان ندارند.

کاهش قیمت خرید گوجه فرنگی آسیب جدی به کشاورزان است

محمد پورمحمدی رئیس شورای اسلامی شهر هشتبندی در این رابطه افزود: با اعمال تعرفه سنگین صادرات گوجه فرنگی شوکی به بازار این محصول نوبرانه وارد شد و قیمت این محصول از ۲۵ هزار تومان به یکباره به ۶ هزار تومان کاهش یافته است.

وی تصریح کرد: در شرایط کنونی بخش اندکی از محصول گوجه فرنگی کشاورزان به ثمر نشسته و به بازار عرضه گردیده است که مشتری ندارد و با این وضعیت و تداوم افت قیمت محصول ورشکستگی کشاورزان گوجه کار حتمی است.

پور محمدی تصریح کرد: معیشت بیش از ۵۰ هزار نفر مردم ساکن در توکهور و هشتبندی به کشاورزی گره خورده است و اگر دولت تدبیر نیندیشد این امر تبعات جدی در پی خواهد داشت.

رئیس شورای اسلامی شهر هشت بندی گفت: اگر دولتمردان در تصمیم غیر کارشناسی خود در اعمال تعرفه سنگین صادرات گوجه فرنگی تجدید نظر نکنند هزاران تن دسترنج کشاورزان گوجه کار در معرض نابودی قرار می‌گیرد.

تعرفه سنگین صادرات گوجه فرنگی و ماندن محصول بر روی دست کشاورزان

وی افزود: از استاندار هرمزگان انتظار داریم به صورت جدی به مساله بحران نبود بازار برای محصول گوجه فرنگی کشاورزان ورود کخد تا کشاورزان بیش از این زیر پای تصمیمات خلق الساعه مسئولان له نشوند.

رئیس شورای اسلامی شهر هشتبندی گفت: عدم توجه به دغدغه‌های به حق کشاورزان در شرق هرمزگان مساوی با ورشکستگی آنها و گسترش گرایش جوانان به مشاغل کاذب نظیر سوخت بری است.

وی اظهار داشت: حمایت جدی از تولید یکی از راه‌های جدی مبارزه با پدیده قاچاق و سوخت بری در هرمزگان است.

پورمحمدی، خاطرنشان کرد: بسیاری از کشاورزان سم، کود و.... را به صورت نسیه از مراکز عرضه نهادهای کشاورزی دریافت نموده‌اند و اکنون مانده‌اند چگونه بدهی‌های سنگین خود را جبران کنند.

وی افزود: از متولیان بخش کشاورزی کشور و استان هرمزگان انتظار می‌رود با اقدامات جدی و عاجل به یاری کشاورزان بیایند و با تجدید نظر در مصوبه غیر کارشناسی اعمال تعرفه سنگین صادرات گوجه فرنگی زمینه رونق بازار این محصول را مهیا کنند.

کد خبر 5987298

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۱۷:۱۴ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۷
      14 8
      کجا 6تومن می‌فروشند تمام ایران بالا 20تومنه
      • IR ۲۳:۵۰ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۷
        2 0
        توکه نمیدونی حرف نزن
      • میثم FR ۰۰:۴۶ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۸
        2 1
        بله توی بازار بالای بیست هست ولی از دست کشاورز بدبخت شش تومن هم به زور میخرن
      • زارعی IR ۱۳:۱۶ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۰
        1 0
        امروز کیلو 4تومن
    • IR ۰۲:۰۸ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۸
      6 2
      نود درصد آب کشور در کشاورزی و دامداری و پرورش مرغ مصرف میشود که نود درصد محصولات کشاورزی و دام و طیور کشور صادراتی است اگر صادرات محصولات کشاورزی و دام و طیور منع شود طبعا مصرف آب هم به تبع آن کاهش خواهد یافت،چون هر کشاورزی و دامداری که به امید صادرات تولید میکند دیگر تولید نخواهد کرد،
    • David IR ۰۸:۵۵ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۸
      3 0
      دولت کار بسیار خوبی کرده ،دلال فقط نمی تونن به سودش دست پیدا کنه.اما یک کار دیگه هم باید انجام بشه اونم مسیر از تولید به مصرفه که توسط جهاد کشاورزی باید صورت بگیره وقیمت منصفانه از کشاورز و فروش به مصرف کننده است نه اینکه گوجه یک روز۲هزار باشه یک روز۴۰هزار؟؟؟واین قابل حله
    • IR ۱۰:۰۳ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۸
      1 1
      یکی از خواسته های ما ازمجلس فعلی وآینده ودولت محترم پیگیری گنجاندن طرح احداث ایرانرود در برنامه توسعه ۵ساله واجرای آن است زیرا دشمن آمریکایی در سال ۱۹۹۷، طرح اتصال دریای خزر به خلیج فارس را در فهرست تحریم‌های خود علیه ایران قرار داد . لذا با اجرای آن دشمنان ایران قوی را خوار وذلیل خواهیم کرد وصنعت آ
    • محمد IR ۱۰:۵۵ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۸
      1 2
      از دولت مردمی تقاضا داریم با کوتاه کردن دست دلال ها از بازار کاری کنه بازار به ثبات قیمت برسه سرزمین محصول 6000تو تهران 35کمتر پیدا نمیشه تا50تومن هم بعضی جاها به فروش میرسه
    • قربون IR ۱۰:۵۹ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۸
      5 4
      اگه ضررمیکنید چرا هی میکارید چراوقتی کیلو چهل هزار تومن بود کشاورز نمیگفت گرونه
      • کشاورز IR ۱۴:۲۰ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۶
        0 0
        ت. که نمیدونی حرف نزن کشاورز کاردیگه ای نمیتونه انجام بده هرسال موقع کشاورزی باید کشت کنه سود یا ضررش هم معلوم نیست
    • ایرانی AE ۱۶:۲۱ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۸
      0 6
      حالت خوبه . گوجه قیمتش طوری شده خیلی از مردم نمی‌توانند دو کیلو بخرند .اونوقت تو میگی مانده رو دست کشاورز..اگه مانده به دلیل گرانیشه
    • علی IR ۱۶:۴۱ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۸
      0 0
      آخی کشاورزان مظلوم...
      • IR ۱۸:۰۸ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۸
        1 0
        من امسال توگوجه کاری ۳میلیارد کم آوردم
    • علی IR ۱۸:۲۲ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۸
      0 0
      وقتی که دولت هرکالایی راصادرمیکندملت چه گناهی کرده است که به ریال درآمدش باشه و به دلارخریدکنه گوجه راصادران میکندومابایدبه قیمت عراق محصولات کشاورزی تولیدگشورخودمون رابخریم این دورازانصافه
    • IR ۰۶:۴۸ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۹
      0 0
      تعرفه ۱۰۰درصدی و چه کسی دستورش داد
    • احمد GB ۰۶:۵۵ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۹
      0 0
      سلام هزینه تولید بسیار زیاده محصول برعهده کشاورز ولی دلال بیشترین سود می‌بره یعنی ما مشکل سیستم عرضه در کشور داریم چطور میشه یه محصول از سر زمین تا به دست مصرف کننده اینقدر تغییر قیمت داشته باشه تنها راه حل نظارت سنگین در میادین تره بار و شناسنامه دار کردن دلال ها و کنترل کار اونا در خرید و فروشه.
    • فرهاد IR ۱۰:۵۵ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۹
      1 1
      اینها دارند مظلوم نمایی می کنند ،اگر تعرفه ها را کاهش دهند ،قیمت گوجه و رب در بازار داخلی سربه فلک می شود و اقشار ضعیف جامعه حتی نمی توانند یک کیلو گوجه بخرند
      • حسین IR ۰۶:۰۹ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۰
        4 0
        اگه کشاورز امسال ورشکسته بشه سال دیگه گوجه فرنگی نایاب میشه اون موقع گوجه رو بالای صد تومن باید بخرید
      • کشاورز IR ۱۴:۲۷ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۶
        0 0
        توکه نمیدونی حرف نزن
    • علی AE ۱۸:۳۹ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۹
      0 1
      سلام گوجه مانند جالیز (هندوانه و خربزه و خیار) بسیار پر آب بر هست لذا صادرات این محصولات با استفاده از آب چاه ظلم به نسل آینده هست که با این برداشت بی رویه از سفرهای زیر زمینی آب خوردن هم نخواهند داشت المان برای حفظ آبهای زیر زمینی برای نسلهای آینده و حفظ محیط زیست نصف گوجه مصرفی خود را وارد می کند
    • زارعی IR ۱۳:۲۲ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۰
      0 0
      مشکل اینجاس که در کشت گوجه فرنگی وهنداونه مثل کشورهایه دیگه مدیریت نمیشه امسال تو رودخانه هم میبینی گوجه کاشتن بعدش میخوان که سود کنن
    • ایران GB ۰۰:۱۵ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۱
      0 0
      مردم روستا شغلشون کشاورزی است راه چاره ای ندارند باید دولت حمایتشان کند